Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2020 19:53 - Каква е разликата между тюрки и турци и какво общо има Чапаев с това?
Автор: radostinalassa Категория: История   
Прочетен: 1884 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Има подобни етноними, които означават различни народи. Понякога това се случва в резултат на грешка на географ. Например, ние наричаме местните жители на Америка индианци, защото Колумб смята земите, които е открил, за Индия. Изглежда, че само Индия трябва да се нарича Индия. Съвременните индийци наричат ​​страната си изобщо не Индия, а Бхарат. Подобна история е с Китай (който всъщност се нарича Хан, Тансия или Джунгуо), с Финландия (Суоми) и с много други страни.   С тюрките и турците като цяло, е  някакъв абсурд. От една страна, някои народи, живеещи в Сибир и Алтай, се наричат ​​тюрки: якути, хакаси, тувинци и др. Какво отношение имат тези народи към съвременния турски народ е напълно неразбираемо, тъй като антропологичният тип на тези две групи е напълно различен.   Якутите и туванците са изразени монголоиди, докато турците са антропологически много разнообразни. Това до голяма степен се дължи на мюсюлманските обичаи, които направиха възможно масовото включване на чужденци в тяхната среда. Според заповедта на пророка Мохамед човек, който е изрекъл думите „няма бог, освен Аллах“, става пълноправен член на ислямския свят, независимо към кои хора е принадлежал преди това, независимо дали е грък, французин или славянин.   Разбира се, изигра роля и фактът, че жени от цял ​​свят попаднаха в харемите на турските султани. Обикновено се смята, че турчинът трябва да има тъмна коса и очи, но всъщност много турци имат сини или зелени очи. Във всеки случай няма нищо дори близо до сибирските тюрки!   Ситуацията е още по-объркана от факта, че все още съществува туркменски етнос, а целият регион, който днес наричаме Централна илиСредна Азия, е наречен Туркестан още през 19 век. Азербайджанците и чувашите се считат за тюрки. Те също са много различни хора! Азербайджанците са ориенталски хора, Чувашите външно почти не се различава от русните. Например известният червен дивизионен командир Василий Иванович Чапаев беше мордва от  баща си, а чуваш - от майка си. Тоест, оказва се, че Чапаев е тюрк. И какво?   image






  В. И. Чапаев, 1919 Не не така. Объркването е много лесно за обяснение. Повечето от споменатите по-горе народи са само тюркоязычни и всъщност имат непряка връзка с древните тюрки, създали мощна степна държава през 6-ти век. Това състояние не продължи дълго, само около половин век, но това беше достатъчно, за да стане тюркският език език на международната комуникация, какъвто е английският сега. Този език се разпространява в Централна Азия, защото тогава Великият път на коприната преминава през този регион, тоест хората са принудени да общуват много, да преговарят за търговска сделка или просто да нощуват в хан. И на какъв език да преговарят? На тюркски!   Сега вече не обръщаме внимание на това, но много руски думи, свързани с търговията, са от "татарски", т.е. тюркски (в най-лошия случай тюрко-арабски или тюрко-персийски) произход: "пари", "съкровищница", „Печалба“, „митници“, „магазин“, „магарич“ и др.   Оттук идват туркмените, узбеките и други тюркоезични народи в Централна Азия. Техните далечни предци очевидно са говорили на ирански диалекти (като този, който сега говорят таджиците), но ... бизнесът е бизнес! - в един момент премина на тюркски.   От средата на 9-ти век тези псевдо-тюрки (те също се наричат ​​огузи) започват да се записват в охраната на багдадските халифи (такива воини се наричат ​​гулями; смята се, че първата „тюркска“ чета се е появила по време на управлението на халиф ал-Мутасим). Много бързо гуламите усетиха силата на сабята си и започнаха да заместват владетелите по свое усмотрение, точно както руската гвардия през 18 век „назначава“ царе. По някое време това доведе до факта, че племената огузи започнаха да "командват парада" в Азербайджан и Близкия изток. И още един клон на огузите в самия край на 9-ти век се премести в района на Черно море, измествайки унгарците оттук и ставайки истински кошмар за древните руски принцове. Това бяха известните печенеги.   Директните потомци на „истинските тюрки“ (понякога ги наричат, за да не бъдат объркани, тюркюти) към днешна дата не могат да бъдат наречени със сигурност. Предците на многобройни тюркоезични племена на Алтай и Сибир (теленгити, телеути, тувинци, якути и др.), Очевидно са били съюзници на тюрките или техните далечни роднини, или просто, подобно на огузите, са преминали на тюркски език поради своята популярност.   Що се отнася до чувашките и волжките българи (предците на казанските татари), тяхното тюркоезично обяснение се обяснява не с контакти с тюрките, а с факта, че това са фрагменти от друга степна държава - хуните, появили се няколко века преди тюрките; очевидно хуните са говорили някакъв пра-тюркски език, който е станал основа за всички останали клонове.
Ж - л Лучик   Турците в съвременния смисъл на думата се появяват още в късната история.


Тагове:   тюрки,   турци,   пратюркски,


Гласувай:
1



1. radostinalassa - Канибала се е абонирал ...
11.10.2020 20:34
за постовете ми. Но аз не чета чужди простотии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13287855
Постинги: 11657
Коментари: 18470
Гласове: 6690
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
26. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
27. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
28. Болкотерапия чрез молитвена поза
29. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години
30. Целта на Ковид - тестовете е да се краде ДНК