Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03 11:48 - ЗА МОБИЛНИТЕ МРЕЖИ ,КОЕ Е ЗАКОННО И ОЩЕ
Автор: ascentions Категория: Лични дневници   
Прочетен: 165 Коментари: 0 Гласове:
0  Организацията на Робърт Франсис Кенеди-младши съди FCC да спре ново правило, което може да доведе до „Дивия запад на ефира“ От  Джонатан ЕкзоПортейл  - 8 март 2021 година 0 Делата оспорват правилото, което позволява на хората да инсталират безжични предавателни антени в домовете си, без да уведомяват съседните собственици на жилища. Новото правило би предотвратило държавни и общински закони за зониране, правила за сдружаване на собственици и ограничения за собственост.

 

На 26 февруари Детската здравна защита (CHD) заведе ново дело срещу Федералната комисия по комуникациите (FCC), оспорвайки приемането на правило, което ще позволи на хората да инсталират безжични предавателни антени в домовете си, без да се налага да уведомяват съседните собственици. Делото е заведено в Апелативния съд на FCC в САЩ.

Заложено е изменение на правилото за „ Устройства за приемане по въздуха“ („OTARD“), което би отказало на хората възможността да възразят срещу инсталирането на безжични предавателни антени в съседните домове.

Правилото, което трябва да влезе в сила на 29 март, ще улесни бързото внедряване на 1 000 000 5G сателитни антени на SpaceX и ще създаде супер Wi-Fi мрежови мрежи в градските и селските райони.

Искът на CHD , подаден съгласно Закона за административното производство , твърди, че измененото правило на OCARD на FCC нарушава конституционните права и подкопава дългогодишните лични и имуществени права на общото право. В исковата молба се твърди, че измененото правило води до нарушения на надлежния процес, е произволно, представлява злоупотреба с преценка и е постановено без законови правомощия и юрисдикция.

OTARD дава възможност на частните собственици да поставят фиксирани антени от точка до точка върху собствеността си, които поддържат безжична услуга, и за първи път да предоставят безжични услуги за данни / глас, включително 5G, на потребители в съседни имоти чрез свързване на „хъб“ или "реле", предназначено да предава сигнала към съседни свойства.

Единственото ограничение, наложено на собствениците на жилища, е размерът на антената: Според модифицираното правило диаметърът на антената не трябва да надвишава 1 метър (приблизително 3 фута).

Измененото правило няма да позволи директно поставяне на антени за „лична безжична услуга“ (напр. Традиционна мобилна услуга), въпреки че може ефективно да постигне същия резултат.

Скот Макколоу, адвокат, представляващ CHD в този случай, каза, че макар това разграничение да е важно, „това не означава, че промяната на правилото ще има тривиални ефекти. Напротив, фиксираната безжична връзка може да се използва за поддържане на частна мобилна услуга (3G, 4G, 5G) и това ще позволи значително разширяване на безжичните услуги ”.

OTARD премахва всички правомощия за райониране на държавата и местните общности в тези клонове. Не се изисква разрешение. Не се изисква известие до собствениците на съседни имоти. И ограниченията за сдруженията и делата на собствениците на жилища, както и всички други държавни закони, бяха премахнати .

Съответно засегнатите няма да имат право да възразят или да предотвратят инсталирането на антени, дори ако те са неволно изложени на вредни радиочестоти .

Тъй като обществеността все повече осъзнава опасностите от безжичната връзка, общностите работят с общините си, за да приемат наредби, които да отдалечат антените от домовете им, жилищните райони и училищата. OTARD сериозно ще компрометира ефективността на тези усилия.

Дафна Таховер, директор на проекта за 5G и Wireless Harms на CHD, каза:

„Това правило ще създаде безжичен„ див запад “. Поради многото изпреварвания и лекотата, с която програмата OTARD позволява да бъдат инсталирани антени за разпространение на сигнали, правилото вероятно ще доведе до най-голямото и бързо разпространение на 5G, използвайки домове и частни имоти.

Новото правило също има предимство пред федералните и щатските закони за граждански права, които защитават хората с увреждания. Болестите, свързани с безжичната връзка, са много чести . Тези, които вече са ощетени от безжични устройства и инфраструктура, като Wi-Fi и кули за мобилни телефони, няма да имат право на жилище, което може да принуди някои семейства да напуснат домовете си за защита. По програмата OTARD дори селските райони вече няма да бъдат в безопасност

Към петицията на CHD се присъединиха четирима индивидуални вносители, включително лекар и родителите на пет деца, които бяха ранени от безжична радиация.

Това правило е безпрецедентна и нетърпима атака срещу нашите права и конституционна защита ," каза Tachover. „ От момента, в който разбрахме, че FCC възнамерява да приеме това правило, ни стана ясно, че пускането му в сила, без да го оспорваме, не е опция. ."

CHD започва кампанията си срещу OTARD и поставя основите за съдебен процес през април 2020 г., когато организацията подава писмо от 22 страници до FCC . Към това писмо се присъединиха рекордните 15 090 души . От тях 6 231 души казаха, че те и / или техните деца са били ранени от радиоизлъчване.

Повече от 2500 души добавиха лични коментари, много от които са значителни, със сърдечни разкази за заболявания и смъртни случаи, причинени от безжична радиация. Родителите са писали за болестите на децата си от рак, радиация и влошаващите ефекти на радиацията върху симптомите на аутизъм на децата и епилептичните припадъци. Те заявиха, че се страхуват от пагубните последици, които приемането на OTARD ще окаже върху живота им.

И въпреки тези многобройни възражения от страна на общините, сдруженията на собствениците на жилища и конференцията на кметовете, FCC прие правилото.

„ Това ново правило е драконовско “, каза Робърт Ф. Кенеди-младши, председател на CHD и главен юрисконсулт. „ Това е безпрецедентна атака срещу нашите най-основни конституционни права и без власт или надлежен процес, то надделява над законите за хората с увреждания, които са крайъгълният камък на моралното общество." „ Децата ни вече страдат от ужасни заболявания от тази радиация. Това правило рискува да опустоши живота на семейства, които няма къде да отидат, за да избегнат тази радиация. Презрението на FCC към обществения интерес всеки ден достига нови висоти. CHD се ангажира да ръководи усилията да държи FCC и нашето правителство отговорни и да защитава обществения интерес, здравето и нашите деца ”.

Това е второто дело, което CHD е завело срещу FCC. Първото дело, заведено през февруари 2020 г., оспорва остарелите насоки за здраве и безопасност на FCC за 5G и безжично лъчение. Делото сега е в очакване на съдебното решение .

 

Източник:  https://childrenshealthdefense.org/defender/chd-sues-fcc-stop-new-rule-5g/ /  https://childrenshealthdefense.org/press-release/otard-pr/ и  https: // childrenshealthdefense. org / wp-content / uploads / PACER-OTARD-PFR-w-case-number.pdf

Превод:  ExoPortail 

Ако статията ви е харесала, не се колебайте да се абонирате за нашите социални мрежи / NewsLetter, както и да споделите статията на вашите Facebook страници / групи, това помага много с информацията. И ако се чувствате напътствани, подкрепете сайта чрез  дарение  от Paypal или от  Tipeee . Благодаря ти много.

Оживете сайта с поддръжка на Paypal:

imageНе се колебайте да се присъедините към нас в нашия канал ExoPortail в Telegram, за да заобиколите цензурата! :

image

ExoPortail в Odysee (срещу цензурата в Youtube): image

Елате и се регистрирайте в Odysee: https://odysee.com/$/invite/@ExoPortail:3


 Гласувай:
1
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ascentions
Категория: Лични дневници
Прочетен: 25683
Постинги: 156
Коментари: 20
Гласове: 62
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930