Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2021 21:37 - ЗАКОНИ ЗА ЗАБРАНА НА ПАСПОРТИ ЗА ВАКСИНА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ
Автор: ascentions Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1302 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.05.2021 21:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Управителите на много щати в Съединените щати въвеждат правна структура и подписват закони за забрана на паспорти за ваксини и задължителна ваксинация срещу COVID-19. Губернаторите на Уайоминг, Южна Каролина, Монтана, Южна Дакота, Аризона, Айдахо и Тексас издадоха изпълнителни заповеди за забрана на паспортите за ваксини срещу COVID-19, докато Северна Дакота, Южна Каролина, Арканзас и Юта приеха законопроекти за забрана на ваксиналните паспорти.

 

Кей Айви, губернатор на Алабама, и Ким Рейнолдс, губернатор на Айова, подписаха тези сметки . По този начин те се присъединяват към други държави, които не поддържат паспорта-ваксина Covid-19 на държавно ниво.

На 24 май Айви подписва законопроект 267 на Сената. На 20 май Рейнолдс подписва 889 от Камарата на представителите .

„ След разработването на ваксината COVID-19, д-р Харис [държавният служител в здравеопазването] и казахме, че няма да правим ваксините задължителни в щата Алабама. Подкрепям доброволната ваксина и с подписването на този законопроект само укрепвам това убеждение “, заяви г-жа Айви в изявление.

Миналия месец г-жа Рейнолдс заяви, че е " категорично против ваксиналните паспорти " и иска да предприеме законодателни или изпълнителни действия.

Тези два закона са идентични и забраняват на държавните агенции да издават лични документи, за да показват лични имунизационни записи. Той уточнява, че нито един държавен орган или компания не трябва да се нуждае от паспорта на ваксината, за да предоставя услуга.

Версията за Айова е насочена към паспортите за ваксини Covid-19, докато версията за Алабама изглежда надхвърля.

Айова изисква договорите или безвъзмездните средства, финансирани от държавни приходи, да не бъдат подновявани или възлагани по отношение на държавен орган или бизнес, който нарушава закона. Версията в Алабама не предлага такъв санкционен механизъм.

Държавите са предприели два начина за противодействие на паспортите за ваксини, по-специално чрез закони или укази.

Губернаторите на Уайоминг, Южна Каролина, Монтана, Южна Дакота, Аризона, Айдахо и Тексас издадоха изпълнителни заповеди за забрана на паспорта за ваксина Covid-19, докато Дакота в Северна, Южна Каролина, Арканзас и Юта прие законопроекти за забрана на паспорта ваксина.

Повечето от нас чуха за „ваксиналния паспорт“ едва след пандемията, когато различни правителства започнаха да настояват за необходимостта от „ ваксинен паспорт “ да пътува до други страни или дори да отиде на обществени места.

Планирането на концепцията за „ паспорт-ваксина ” обаче започва 20 месеца преди началото на пандемията .

Това, за което говорят тези пътни карти, не е просто документ, който би ограничил вашето влизане или движение на определени места. Това, което те предвиждат, е цялостна екосистема COVID, бъдеще, при което всеки аспект от живота ви се контролира и регулира според прищявките и фантазиите на тези аптечни господари.

 

Източник:  https://greatgameindia.com/ban-vaccine-passports-mandatory-vaccination/ /  https://edition.cnn.com/2021/05/24/politics/vaccine-passports-alabama-kay-ivey/index .html /  https://www.flgov.com/wp-content/uploads/2021/04/EO-21-81.pdf и  https://www.legis.iowa.gov/legislation/BillBook?ba=HF % 20889 & ga = 89

Превод:  ExoPortail 

Ако статията ви е харесала, не се колебайте да се абонирате за нашите социални мрежи / NewsLetter, както и да споделите статията на вашите Facebook страници / групи, това помага много с информацията. И ако се чувствате напътствани, подкрепете сайта чрез  дарение  от Paypal или от  Tipeee . Много благодаря.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ascentions
Категория: Лични дневници
Прочетен: 658604
Постинги: 1499
Коментари: 20
Гласове: 546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031