Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2021 10:07 - ДУШАТА И ...ЛЕКАРСТВАТА...
Автор: ascentions Категория: Лични дневници   
Прочетен: 983 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.06.2021 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Елиминирането на душата с лекарства ANONYMOUS BULGARIA / преди 1 седмица image

Преди повече от 100 години Рудолф Щайнер написа следното:

В бъдеще ще премахнем душата с лекарства. Под предлог на „здравословна гледна точка“ ще има ваксина, чрез която човешкото тяло ще бъде лекувано възможно най-скоро, като директно при раждането, така че човешкото същество да не може да развие мисълта за съществуването на душа и дух.

На лекарите материалисти ще бъде поверена задачата да премахнат душата от Човечеството. Както днес хората се ваксинират срещу тази или онази болест, така че в бъдеще децата ще бъдат ваксинирани с вещество, което може да бъде произведено точно по такъв начин, че благодарение на тази ваксинация хората да бъдат имунизирани срещу подлагането им на „лудостта” на духовния живот. Такъв индивид би бил изключително умен, но не би развил съвест и това е истинската цел на някои материалистични кръгове.

С такава ваксина можете лесно да освободите етерното тяло от физическото. След като етерното тяло се отдели, връзката между Вселената и етерното тяло ще стане изключително нестабилна и човекът ще се превърне в автомат, тъй като физическото тяло на човека трябва да бъде полирано на тази Земя чрез духовна воля.

И така, ваксината се превръща в своеобразна ариманична сила [дяволска сила, от зороастризма]; човекът вече не може да се отърве от дадено материалистично чувство. Той става материалист по конституция и вече не може да се издигне до духовното.

Рудолф Щайнер (1861-1925), „Влиянието на падналите духове в света“, Дорнах, 27 октомври 1917 г.

„Духовете на тъмнината са сред нас вече. Трябва да бъдем нащрек, за да можем да осъзнаем какво се случва, когато се сблъскаме с тях, и да придобием реална представа къде трябва да бъдат намерени. Най-опасното нещо, което можете да направите в близко бъдеще, ще бъде да се предадете несъзнателно на влиянията, които определено присъстват.“

„Има същества в духовните сфери, за които тревогата и страхът, произтичащи от хората, предлагат храна за добре дошли. Когато хората нямат безпокойство и страх, тогава тези същества гладуват … Ако страхът и безпокойството се излъчват от хората и те избухнат в паника, тогава тези същества намират за добре дошло храненето и стават все по-мощни. Тези същества са враждебни към човечеството.“

„Всичко, което се храни с негативни чувства, с безпокойство, страх и суеверие, отчаяние или съмнение, в действителност са враждебни сили в свръхсетивните светове, които отправят жестоки атаки срещу хората, докато се хранят. Ето защо преди всичко е необходимо да започнем с това, че човекът, който влиза в духовния свят, преодолява страха, чувството на безпомощност, отчаяние и безпокойство. Но това са точно чувствата, които принадлежат на съвременната култура и материализма; тъй като отчуждава хората от духовния свят, той е особено подходящ за предизвикване на безнадеждност и страх от неизвестното у хората, като по този начин призовава гореспоменатите враждебни сили срещу тях.“

Рудолф Щайнер

   Противоречиво е това разбиране.Все пак това е писано много отдавна. Но в същото време има много прясна заявка за подобно проявление на "грижата" за "стадото". Ако се направи един анализ  от тези две страни ,може би трябва да сме по-внимателни да казваме категорично да или не. Повечето от вас ,които четете това без предубеждение ясно осъзнавате ,че живеем и сред "изчистени "човеци-форма" .  И много други ,които са се увлекли в театъра на сенките и ще ипитат още и още за да добият опит или да се провалят отново в този живот . Аз желая всички да намерим място на новата земя . Всички творци и съзидатели на живота си.. Бъдете здрави .

 Обичам ви !

                                             Победа на Светлината  !
                                          



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ascentions
Категория: Лични дневници
Прочетен: 657785
Постинги: 1496
Коментари: 20
Гласове: 546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031