Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2021 10:45 - РАЗПРОСТРАНЕТЕ: Екстракт от лист на глухарче блокира шиповите протеини
Автор: ascentions Категория: Лични дневници   
Прочетен: 161 Коментари: 0 Гласове:
0



 image

    Екстракт от лист на глухарче блокира свързването на шиповите протеини с рецептора ACE2 от клетъчната обвивка
28.06.2021, Естествени новини, Ленс Джонсън
 
     Генно-модифицираните шипови протеини на SARS-CoV-2 могат да бъдат спрени от един обикновен „плевел“, който се премахва от тревните площи всяка година. Германско университетско проучване установи, че обикновеното глухарче (Taraxacum officinale) може да блокира свързването на шиповите протеини с ACE2-рецепторите на клетъчната повърхност в белите дробове и бъбречните клетки на човека. Екстрактът от глухарче на водна основа, взет от изсушените листа на растението, е ефективен срещу шиповия протеин D614 и множество мутантни щамове, включително D614G, N501Y, K417N и E484K.

  Екстрактът от глухарче блокира шиповите протеини на SARS-CoV-2 и техните варианти
Изследователите са използвали съединения с високо молекулно тегло, взети от екстракт от глухарче на водна основа и са ги подложили на тест в човешки бъбреци (HEK293-hACE2) и в белодробни клетки (A549-hACE2-TMPRSS2). Глухарчето блокира взаимодействията между протеини и протеини между S1-подединицата на шиповия протеин и човешкия АСЕ2-клетъчен повърхностен рецептор. Този ефект е валиден и срещу мутациите на протеинови шипове от преобладаващите варианти в циркулация, включително вариантите от Обединеното кралство (B.1.1.7), Южна Африка (B.1.351) и Бразилия (P.1).

  Екстрактът от глухарче спрял псевдотипните лентивирусни частици на SARS-CoV-2 да се прикрепят към белодробните клетки и спрял възпалителен процес, наречен секреция на интерлевкин-6. Тъй като изследването е проведено in vitro (в епруветки), са необходими допълнителни клинични проучвания, за да се разбере как екстрактът от глухарче се абсорбира и използва в биологичните системи на човешкото тяло.

 Докато ваксините отслабват стадния имунитет, естествените билки обещават истинско предотвратяване, по-съществен имунитет
Въпреки че публични средства на стойност десетки милиарди са вложени в експериментални кампании за разработване и пропаганда на ваксините, светът продължава да се бори с нови респираторни инфекции, тъй като SARS-CoV-2 е принуден да мутира в различни варианти. Няма доказателства, които да предполагат, че коронавирусите могат да бъдат унищожени на Земята, така че човешката адаптация ще бъде от съществено значение занапред. Екстрактът от глухарче е една от многото билки, които ще помогнат за здравословен имунен отговор. Още по-добре, екстрактът от глухарче може да се окаже, че предотвратява инфекциите като цяло, като блокира точния канал, по който шиповите протеини се свързват и причиняват вирусна репликация.

  Други природни съединения са изследвани с помощта на молекулярни докинг-изследвания (прилепващи). Nobiletin е флавоноид, изолиран от цитрусови кори. Неохесперидин, производно на хесперетин, е флаванонов гликозид, който също се намира в цитрусовите плодове. Глициризинът е молекулярно съединение, извлечено от корена от женско биле (licorice). И трите тези естествени вещества блокират също шиповите протеини да се свързват с ACE2-рецепторите. Екстрактът от хидроалкохолна кора от нар блокира шиповия протеин в ACE2-рецептора със 74% ефективност. Когато основните му съставки бяха тествани поотделно, пуникалагинът беше 64 процента ефективен, а елаговата киселина – 36 процента ефективна.

Тези естествени съединения (заедно с екстракта от глухарче) могат лесно да бъдат масово произвеждани, комбинирани и използвани като превантивно лекарство за всички бъдещи варианти на шиповите протеини. Тези билки обикновено са признати за безопасни и не са известни случаи на предозиране с екстракт от листа на глухарче. Според Европейската научна кооперация по фитотерапия, препоръчителната доза за листа от глухарче е 4–10 грама, потопени в гореща вода, до три пъти на ден.

Авторите на изследването предупреждават, че разчитането на ваксините е рисковано и опасно не само за индивидуалното здраве, но и за стадния имунитет. Разчитането на ваксината се фокусира само върху увеличаването на антителата и се оказва че е високорискова интервенция с краткосрочни резултати. Често се съобщава за увреждания с ваксини. Повторните инфекции след ваксинация също са често срещани, тъй като ваксината оказва натиск върху оригиналния конструиран шипов протеин да мутира.

Авторите заключават: „По този начин фактори като ниска токсичност при хора и ефективно инхибиране на свързването на пет съответни мутации на шипове към човешкия АСЕ2-рецептор (ейс две), както е съобщено тук in vitro, насърчават по-задълбочения анализ на ефективността на T. officinales при предотвратяването на ТОРС-CoV-2 и сега изискват допълнителни потвърждаващи клинични доказателства.“

ИЗТОЧНИК :  https://bgprevedi.com/dandelion-leaf-extract-blocks-spike-proteins-binding-to-ace2-receptor-12710-2/






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ascentions
Категория: Лични дневници
Прочетен: 669103
Постинги: 1514
Коментари: 20
Гласове: 546
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930