Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2021 13:43 - По задължението за гражданско неподчинение
Автор: ascentions Категория: Лични дневници   
Прочетен: 198 Коментари: 0 Гласове:
0




       Ако несправедливостта е част от необходимата конфронтация на правителствената машина, оставете я, оставете я: може би ще се износва бавно - със сигурност машината ще се износва ... но ако е." Такова естество, което изисква ти да бъдеш агент на несправедливостта към друг, затова казвам, наруши закона. Нека животът ви бъде противодействие, за да спрете машината. Това, което трябва да направя, е във всеки случай да се погрижа да не се поддавам на злото, което осъждам . ~ Хенри Дейвид Торо





Подчинението е съединителната тъкан на потисничеството.

С други думи, всяка форма на контрол на колективно ниво може да се упражнява само чрез подчинение. Диктаторът не може сам да арестува или убие цялото население; той се нуждае от безмозъчни слуги, за да върши мръсната работа. Този принцип се прилага за всички форми и степени на систематичен контрол, дори и най -фините.

Желанията на всеки амбициозен контролер могат да се сбъднат само чрез съответствие на другите. И това е така през цялата история (неговата история). Желанието за контрол се превръща във вирус, задвижван от страх и заразяващ все повече хора, докато няма достатъчно дронове, които да потискат цялото население.

Това явление не касае само мащабни зверства; тя се прилага за всичко, което представлява пречка за свободата или за любовта, независимо дали става дума за човек, група, система или идея.

Всичко се подкрепя от вяра. Законите са само думи, написани на хартия, узаконени само чрез колективно съгласие. Законите се нуждаят от хора, които да ги прилагат. И ако законите са несправедливи (каквито са повечето от тях), онези, които ги прилагат, трябва безусловно да се подчинят на властта и да вървят срещу собственото си вътрешно познание.

Единственият начин, по който контролът или потискането работи във всеки мащаб, е чрез съответствие. Твърде много хора вършат работа „човек“ за „човек“. Това е проблема. Решението се крие в гражданското неподчинение.

Свободата не може да бъде предоставена

Свободата не може да бъде предоставена. Трябва да се вземе. ~ Макс Щирнър
Искането за свобода е оксиморално. Ако трябва да поискате свобода, вече сте роб!

Как да вземем свободата? Чрез простото решение да бъде господар на тялото и ума си.

Наистина е толкова просто, макар и трудно за прилагане. Лесно е да обвиняваме проблемите върху другите, лесно е да пренебрегваме здравето си и да мислим, че „ лекарят може да ме излекува “. Бяхме обусловени да екстернализираме силата си от детството. Научени сме да не се доверяваме един на друг. Научени сме да се подчиняваме на властта, без да задаваме въпроси.

Това е рецептата за система за контрол, която тайно и бавно да проникне в обществото (на върха на тоталитаризма).

Когато постигнете определена степен на самоконтрол, вие не се съобразявате с волята на разрушителни хора или дисхармонични институции. Което ни води до следващата точка ...



Програмиране, основано на страх:


" Пионерите на свят без война са младите хора, които отказват военна служба ." ~ Алберт Айнщайн
Тайното средство, чрез което потискането превзема, е програмиране, основано на страх.


Ако имате хора в страх, лесно можете да ги контролирате. Страхът активира частта на мозъка, наречена амигдала (центърът на емоционалното поведение / мотивация) и инхибира функцията на неокортекса (нашия „мислещ мозък“). Това означава, че рационалността и интелектът са изхвърлени през прозореца, перфектната буря за промиване на мозъци. Има дори термин, който да се отнася до тази реакция на страх: „ отвличане на амигдалата “.

Медиите са голям паразит върху нашите неврони, като непрекъснато програмират населението с поредния страхливец. Това е огромен ритуал на програмиране, основано на страх, което коварно кара цялото население да мисли и да действа нерационално от страх. Телевизията не се нарича програмиране за нищо.

Помните ли фиаско с оръжията за масово унищожение в Ирак през 2003 г.? Военните действия на САЩ в Ирак и масовото дестабилизиране на Близкия изток (което продължава и до днес) се основават на тази лъжа. Нямаше оръжия за масово унищожение. Но продължителният страх от 11 септември доведе до поредица от ирационално поведение и много хора сляпо вярваха в шума.

Холокостът се е състоял, защото германските войници са били внимателно обусловени да изпълняват заповеди. Те не изпълняваха заповеди, защото обичаха да го правят, а защото се страхуваха от гнева на висшите си офицери или дори защото бяха обусловени да се страхуват от евреите. Тези мерзости се случват само когато страхът е движещата сила.

Страхът е труден за премахване. Тя е хлъзгава и в крайна сметка илюзорна (фалшиви доказателства изглеждат реални). И все пак това е подтока на всички „негативни“ емоции. Страхът е това, което ни пречи да кажем не на злото. Страхът всъщност може да изкриви възприятията ни, за да подкрепи злото. Ето защо тя е толкова опасна.

Когато развивате самоконтрол, можете да прекъснете цикъла. Разпространението на страха спира пред вас и се трансмутира от всемогъщата сила на непреклонната любов.



Любов над страха:

„ Има две основни мотивиращи сили: страх и любов. Когато се страхуваме, ние се оттегляме от живота. Когато сме влюбени, ние се отваряме за всичко, което животът може да предложи със страст, вълнение и приемане. Трябва първо да се научим да обичаме себе си, в цялата си слава и несъвършенства. Ако не можем да обичаме себе си, не можем да се отворим напълно за способността си да обичаме другите или за своя творчески потенциал. Еволюцията и всички надежди за по-добър свят се основават на безстрашието и откровената визия на тези, които прегръщат живота. ~ Джон Ленън
Стремете се да избирате любовта пред страха във всяка ситуация. Никога не можете да сбъркате, ако действате от място на състрадание. Това е опорната точка на промяната и тя започва във вас.

Промяната, която всички ние се стремим да видим в света, ще се случи само в резултат на фундаментална промяна в съзнанието. Всичко, което виждаме в този свят, започва в сферите на въображението, преди да се прояви.

Промяната започва отвътре и се прелива навън. Въплъщаването на промяната е първата стъпка, предпоставка. Без вътрешна трансформация човечеството ще остане заседнало в една и съща въртележка на лудостта.

Когато критична маса от хора създава положителна вътрешна промяна, тя отваря врати, които никога не бихме могли да си представим и отваря възможности далеч отвъд сегашната ни ограничена перспектива. Решенията ще се появят спонтанно.

Влезте вътре и спрете прилива на страх. Научете се да слушате и да се доверите на интуицията си. Имайте смелостта да следвате сърцето си, вместо да се покланяте страхливо от страх.

„ Смелостта е дума от сърце. Коренът на думата смелост е рог - латинската дума за сърце. В една от най -старите си форми думата смелост означава „Кажете какво мислите, докато казвате каквото имате на сърцето. ~ Брене Браун
Съответствието с разрушението, омразата, потисничеството, насилието и страха е страхливост, докато несъответствието е смелост. 

Дълбоко в своето същество, в сърцето си знаете какво е правилно.

Изберете любовта пред страха.

Имайте смелостта на сърцето и свободата на ума да не се подчинявате на потискащите сили.

Бъдете промяната.





Източник: https://www.wakingtimes.com/duty-civil-disobedience/

Превод: ExoPortail




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ascentions
Категория: Лични дневници
Прочетен: 672713
Постинги: 1517
Коментари: 20
Гласове: 546
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930