Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2021 16:16 - КАК ДА ПРЕВЪРНЕМ НЕГАТИВ В СИЛА?
Автор: ascentions Категория: Лични дневници   
Прочетен: 342 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Прекрасни трансформации.

Всеки от нас изпитва гняв, страх, разочарование, умора и стрес от време на време. Не всеки обаче знае как да ги превърне в сила, спокойствие, увереност и любов.
Древните мъдреци са знаели, че емоцията (ако дори е отрицателна) носи огромна енергия. Научите ли се да управлявате тази енергия, тогава тя винаги може да бъде използвана в полза на вас самите и вашите близки. Как се прави това? На тази страница ще ви дадем няколко урока от подобно ментално айкидо.

Рецепти.
Как да се заредим с положителна енергия в съня си.
Преди да си легнете, застанете в средата на стаята и максимизирайте всички мускули на тялото за 2 минути. След това ги отпуснете колкото се може повече за 2 минути. Повторете упражнението два пъти и веднага си лягайте. Красив, дълбок сън и заряд от бодрост сутрин гарантиран!
Как да трансформираме негативните мисли в положителни.
Първо, поне 3-5 пъти на ден си представяйте, че излъчвате енергия и очаквате нещо красиво.
Второ, всяка вечер, когато заспивате, си представяйте как се реете в облаците, в безтегловност като пухкавелка. Представете си божествената сила, която ви държи, обгръща ви с енергията си и баете като дете.
Трето, не забравяйте, че негативните мисли привличат нещастия и болести, а положителната радост, здраве и късмет. Щастието е състояние на ума, то не зависи от външни обстоятелства. Затова мислете по-рядко за лоши неща. Aко сте щастливи, опитайте се да запишете и задържите това състояние възможно най-дълго, а в трудни моменти го запомнете. След седмица ще забележите, че мислите ви като цяло са приели положителна посока.

Как да превърнем страха в любов.
Седи изправен - най-добре е в поза лотос или на турски. Поставете ръцете си пред себе си с длани нагоре и ги кръстосайте. Лявата ръка трябва да е горе. Палците се докосват един друг. Очите трябва да бъдат затворени, а тялото трябва да бъде отпуснато. Трябва да дишате само с уста. Седете така, без да правите нищо и не мислите за нищо поне 40 минути. Оставете мислите си да идват и да си отиват, да преплувате, да се разтворете. Упражненията ще имат ефект, когато ги изпълнявате всеки ден в продължение на 3 седмици. В този период трябва да се възползвате от всяка възможност да получите нови приятни изживявания и усещания, да водите активен начин на живот. Акад. Л. Ле вшиинов.

Как да изплюем гнева.
Хване ли ви гняв или силно раздразнение, никога не трябва да оставяте тези чувства в душата си. Те трябва да бъдат разсипани, и за предпочитане не върху нарушител. Заключете се в стая и чакайте гневът да достигне най-високата си точка. Сега издърпайте ръката си нагоре - без значение дясната или лявата, прецедете я, обърнете леко назад и, без да огъвате лакътя, я ударете силно на дивана (възглавница, навита в одеяло, ролер). Движението трябва да влияе на цялото ви тяло - от пръстите на ръцете до краката! Инсулти трябва да се нанасят, докато не се получи целия гняв, който сте натрупали. В същото време можеш да крещиш, да плачеш, да тропаш с крак, да кълнеш, включително и нецензурно. Aко това не се окаже достатъчно, счупете някой ненужен буркан или бутилка, скъсайте стария лист на малки парченца. Най-важното е да го правиш с чувство. Насладете се на гнева си! Усетете как кипи, бушува във вас и постепенно излиза. Тази техника е доста сериозна и препоръчвана от психолозите, занимаващи се с телесно-ориентирана терапия.

Как да облекчим умората и напрежението.
Подсигурете се в тиха стая. Седнете на пода или на стол с тясна седалка. Можете да заемете поза лотос или да седнете на турски език. Основното е гърбът да е изправен. Ръцете на коленете.
Поемете дълбоко въздух и почувствайте как въздушните струи се изливат в носа и се превръщат в някакъв вид изпускано вещество, тъй като това вещество прониква в разширяващите се бели дробове и става още по-разредено. Обхванати сте от усещането за вътрешно разширяване и лекота. Усмивка се появява на лицето ти. Издишайте въздуха плавно и отворете очи. Обърнете внимание колко свежа беше главата и озари света наоколо! Първата стъпка към освобождаването от умората и напрежението е направена.
Сега затворете очи и се фокусирайте върху тялото си, почувствайте го от върховете на пръстите на краката до върха. Маркирайте на кои места усещате напрежение, мускулен спазъм. Бавно, но на опашката докоснете с ръка тези места и, нежно галейки ги, кажете: „Спокойно! ". След няколко минути тялото ви малко ще се размекне, ще бъдете опънати в сън. В този момент трябва да обърнете внимание на дъха си: да го успокоите, да го приведете в хармония с отпуснато тяло и най-важното да почувствате тази хармония!
Упражненията трябва да се изпълняват ежедневно в продължение на 20 минути.

Как да преодолеем болката, включително и психическата.
Имате ли болка, не бързайте да тровите организма си с хапчета, антидепресанти или алкохол. Опитайте се да се справите сами с нея. Първо намери място, където никой не може да ти пречи. Седнете в удобна поза или легнете по гръб. Фокусирай се върху болката. Къде е огнището й? В главата, в сърцето, в стомаха, в душата. Фокусирайте се върху болката достатъчно, за да усетите нейната материалност, плътност. Опитайте се да го кондензирате, укрепите, стиснете го до краен предел, докато стигне до точката на размера на главата на щифта. На това място болката трябва да стане остра, режеща. Фокусирате ли се върху тази точка за известно време, болката ще изчезне.
източник: ШИАМ К. Фридланд
· ·  


Тагове:   практики,   всякога,   за всеки,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ascentions
Категория: Лични дневници
Прочетен: 658398
Постинги: 1499
Коментари: 20
Гласове: 546
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031