Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2021 20:09 - КАНАЛИТЕ НА ДЖЕШУА - НОВАТА ЗЕМЯ 1
Автор: ascentions Категория: Лични дневници   
Прочетен: 628 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Йешуа, канализиран от Памела Крибе

В днешно време на земята се извършва преход. Изгрява ново съзнание, което рано или късно ще придобие материална форма. Как точно ще се случи този преход, каква форма ще приеме, не е фиксирано. Бъдещето винаги е неопределено. Единственото нещо, което наистина се дава, е този момент: Сега. От кладенеца на Сега извират безброй възможни пътища, безкрайна мрежа от възможни бъдеща.

Въз основа на миналото можем да предвидим, че едно конкретно бъдеще е по -вероятно от друго, но изборът винаги е ваш . Вие решавате дали да оставите миналото да определя бъдещето ви! Прогнозите винаги се основават на вероятностите. Вероятностите са свързани с миналото. Във вашите сили като човешко същество е да скъсате с миналото, да определите различен курс. Вие сте надарени със свободна воля. Имате силата да се променяте, да пресъздавате себе си. В тази сила почива вашата божественост. Това е силата да твориш от нищото (да създаваш ex nihilo ). Тази божествена сила принадлежи към самата същност на това кой сте.

Говорейки за този ден и възраст като епоха на преход, никога не забравяйте, че вие ​​сте господар на собствената си реалност. Няма такова нещо като предварително определен план или Космическа сила, която да отменя пътя на вашата индивидуална душа или вашата индивидуална сила да създадете своя собствена реалност. Не става така. Всяка душа на земята ще преживее този преход по начин, който отговаря на техните вътрешни склонности. Има много реалности. Реалността, която избирате, ще отговори на вашите вътрешни нужди и желания.

Това, което прави това време (приблизително 1950 - 2070 г.) специално, е, че има два различни цикъла на съзнание, които приключват: личен цикъл (или набор от лични цикли) и планетарен цикъл . Завършването на тези цикли съвпада, така че единият подсилва другия.

За част от човечеството завършването на личния им цикъл от земния живот е близо. Повечето души, участващи в това завършване, са работници на светлината. Ще говорим много по -подробно за тази група души на работници в светлината. Тук бихме искали да обясним естеството на този личен цикъл: какво означава да преминем през него и каква е целта да живеем всички тези доста сложни животи на земята.

Личният кармичен цикъл
Животът на земята, който преживявате, е част от по -голям цикъл на вашата душа. Този цикъл е създаден, за да ви позволи да изживеете напълно двойствеността. В този цикъл сте изпитали какво е да си мъж и жена, да си здрав и болен, да си богат или беден, да си „добър“ и „лош“. В някои животи сте били интензивно ангажирани с материалния свят, като сте фермер, работник или занаятчия. Имаше по -духовно ориентирани животи, в които носеше в себе си силно осъзнаване на духовния си произход. В тези животи често сте били привлечени от религиозни призвания. Също така е имало животи, в които сте изследвали светската област на власт, политика и т.н. Може да е имало животи, посветени на художествено изразяване на себе си.

Често душите са склонни да се специализират до известна степен през целия този живот. Това ясно може да бъде разпознато при хора, които притежават естествен дар в определена област. Изглежда те имат потенциал там, дори като дете, който трябва само да се събуди в точното време и който след това лесно се развива.

Душите на работниците на светлината често са привлечени от религиозен живот и са преживели множество животи като монаси, монахини, свещеници, шамани, вещици, екстрасенси и др. Те са привлечени да бъдат посредници между материалния, физическия свят и духовните сфери. И така те развиха опит в тази област. Когато почувствате това призвание, този силен порив да бъдете ангажирани с духовността, дори и да не се вписва в нормалното ви ежедневие, най -вероятно ще бъдете част от това семейство работници на светлината.

Животът на земята ви дава възможност напълно да изпитате какво е да си човек. Сега може да попитате: какво е толкова специалното в това да си човек? Защо бих искал да преживея това?

Човешкият опит е разнообразен и интензивен. Когато живеете човешки живот, вие временно се потапяте в огромно поле от физически усещания, мисли и чувства. Поради двойствеността, присъща на това поле, има голям контраст и интензивност във вашите преживявания, много по -големи, отколкото когато сте в астралните планове, както го наричате. (Това са самолетите, в които влизате след смъртта си и където оставате между живота.) Може да ви е трудно да си представите, но много същества от наша страна биха искали да бъдат на ваше място. Те биха искали да бъдат хора, да придобият човешки опит. Човешкият опит има някаква реалност към него, което е безценно за тях. Въпреки че те могат да създадат безброй реалности със силата на въображението си, това им доставя по -малко удовлетворение от създаването на една „истинска“ реалност на земята.

На земята процесът на създаване често е борба. Обикновено срещате много съпротива, за да сбъднете мечтите си. Менталният тип творение в астралния свят е много по -лесен. Няма миг във времето между мисълта за нещо и действителното създаване на него. Освен това можете да създадете всяка реалност, която искате или за която се сетите. Няма граници. В момента, в който си представите прекрасна градина, тя е там, където можете да влезете.

Да родиш идея на земята, да я направиш реалност в материалния свят, е голямо начинание. Това изисква силно намерение, постоянство, яснота на ума и доверчиво сърце. На земята трябва да се справите с бавността и упоритостта на материалния свят. Трябва да се справите с противоречиви импулси в себе си: със съмнение, отчаяние, липса на знания, загуба на вяра и пр. Процесът на създаване може да бъде възпрепятстван или дори да се провали поради някой от тези елементи. И все пак тези потенциални проблеми, дори провалите, са причините, които правят опита на земния живот толкова ценен. В този процес предизвикателствата, пред които се изправяте, са вашите най -големи учители. Те дават на земния опит дълбочина, която е много по -дълбока и по -широка от процеса на създаване без усилие на астралните планове. Тази лекота поражда безсмислие.

Често се обезсърчавате и дори се отчайвате от несъответстващия характер на вашата реалност. Толкова често реалността не отговаря на вашите желания и надежди. Толкова често творческите ви намерения изглежда завършват в болка и разочарование. Въпреки това в един момент ще откриете този ключ към мира и щастието. Вие ще откриете, че ключ в рамките на собственото си сърце. И когато го направите, радостта, която ще ви сполети, няма да бъде съчетана с нищо, създадено в астралните планове. Това ще бъде раждането на вашето майсторство, на вашата божественост.

Екстазът, който ще изпитате, когато божествеността ви се пробуди, ще ви осигури силата да се излекувате. Тази божествена любов ще ви помогне да се възстановите от дълбоките наранявания, които сте претърпели през целия си живот на земята.

След това ще можете да помогнете за излекуването на други, които са преминали през същите изпитания и скърби. Ще разпознаете болката им. Ще го видите в очите им. И вие ще можете да ги насочите по пътя им към божествеността.

Целта на преминаването през двойствеността
Моля, не подценявайте смисъла на живота си на земята. Вие принадлежите към най-креативната, напреднала и смела част на Бог (Всичко-Това-Това). Вие сте изследователи на непознатото и създатели на новото. Вашите проучвания в сферата на двойствеността са изпълнили цел далеч отвъд вашето въображение. Трудно е да ви се обясни най -дълбокият смисъл на вашите пътувания, но можем да кажем, че сте създали нов тип съзнание, такова, което не е съществувало преди.

Това съзнание е проявено за първи път от Христос, когато той е ходил по земята. Това съзнание, което наричам Христово съзнание, е резултат от духовна алхимия . Физическата алхимия е изкуството на превръщането на оловото в злато. Духовната алхимия е изкуството да се трансформира тъмната енергия в „третата енергия“, духовното злато, присъстващо в енергията на Христос.

Моля, обърнете внимание, че не казваме, че целта е да превърнем тъмното в светлина или злото в добро. Тъмното и светлото, злото и доброто са естествени противоположности; те съществуват по милостта един на друг.

Истинската духовна алхимия въвежда „трета енергия“, тип съзнание, което обхваща и двете полярности чрез енергиите на любовта и разбирането. Истинската цел на вашето пътуване не е да накарате Светлината да завладее Тъмнината, а да надмине тези противоположности и да създаде нов тип съзнание, което да поддържа единство в присъствието както на светлина, така и на тъмнина.

Ще обясним този доста труден момент с помощта на метафора. Представете си, че сте дълбоководни водолази в търсене на перла. От време на време се гмуркате в океана, за да намерите тази конкретна перла, за която всички говорят, но всъщност никой не е виждал. Ходят слухове, че дори Бог, Главният водолаз, никога не е докосвал перлата.

Гмуркането в океана е пълно с опасности, тъй като можете да се изгубите или да отидете твърде дълбоко, за да си поемете дъх навреме. Все пак упорствате и се гмуркате в този океан отново и отново, защото сте решителни и вдъхновени. Луд ли си?

Не, вие сте изследователи на новото.

Тайната е: в процеса на намиране на перлата вие я създавате. Перлата е духовното злато на Христовото съзнание. Перлата сте вие, трансформирани от опита на двойствеността.

Това, което имаме тук, е истински парадокс: когато изследвате Новото, вие го създавате. Ти се превърна в перлата на Божието творение.

Бог нямаше друг начин да го направи, защото това, което се опитвахте да намерите, все още не съществуваше; трябваше да бъде създаден от вас. Защо Бог беше толкова заинтересован да създаде нещо ново? Нека да заявим това по възможно най -простия начин.

Първо, Бог беше напълно ДОБЪР. Навсякъде и навсякъде имаше доброта. Всъщност, тъй като нямаше нищо друго, нещата бяха нещо статично. На творението му липсваше жизненост; липсваше възможност за растеж и разширяване. Може да се каже, че е заседнал.

За да създаде промяна, да създаде възможност за движение и разширяване, Бог трябваше да въведе Елемент в своето творение, различен от Добротата, която прониква във всичко. Това беше много трудно за Бог, защото как можеш да създадеш нещо, което не си ти? Как добротата може да създаде лошота? Не може. Така че Бог трябваше да измисли трик, така да се каже. Този трик се нарича невежество .

Невежеството е елементът, който се противопоставя на Добротата. Той създава илюзията, че е извън Добротата, че е отделен от Бога. „Да не знаеш кой си“ е стимулът зад промяната, растежа и разширяването във вашата вселена. Невежеството поражда страх, страхът поражда необходимостта от контрол, необходимостта от контрол поражда борбата за власт и там имате всички условия, за да процъфти „Злото“. Подготовката е за битката между доброто и лошото.

Бог се нуждаеше от динамиката на противоположностите, за да „отлепи“ творението си. Може да ви бъде много трудно да разберете с оглед на всички страдания, причинени от невежеството и страха, но Бог даде голяма стойност на тези енергии, тъй като те му осигуриха начин да излезе извън Него.

Бог помоли вас, тези, които принадлежат към най -креативната, напреднала и смела част от себе си, да вземете завесата на невежеството. За да преживеете динамиката на противоположностите възможно най -задълбочено, вие бяхте временно потънали в забрава за истинската си същност. Вие се съгласихте да се потопите в невежеството, но този факт беше прикрит и от воала на забравата. Така че сега често проклинате Бог, че е в ситуацията, в която се намирате: трудностите, невежеството - и ние разбираме. По същество обаче: ти си Бог, Бог си ти.

Въпреки всички неприятности и скърби, дълбоко в теб все още има чувство на удивление и вълнение за живота в двойственост, за преживяването и създаването на Новото. Това е първоначалното вълнение на Бог, причината, поради която Бог започна с пътешествието си из Теб.

Когато започнахте пътуването си, се сблъскахте със Злото (страх, невежество) само с неясен спомен за Доброто (Дом) в ума си. Започнахте да се борите със страха и невежеството, докато копнеете за Дома. Няма обаче да се върнете у дома в смисъл да се върнете в състояние от миналото си. Защото творението се е променило поради вашето пътуване.

Краят на вашето пътуване ще бъде, че сте станали по -големи от доброто и злото, светлите и тъмните. Вие ще създадете трета енергия, Христовата енергия, която обхваща и надхвърля и двете. Ще разширите Божието творение. Вие ще бъдете новото Божие творение. Бог ще е отишъл отвъд Него, когато Христовото съзнание е напълно родено на земята.

Христовото съзнание не е съществувало преди „човешкото преживяване“. Христовото съзнание е съзнанието на този, който е преминал през многопластовото преживяване на двойствеността, примири се с него и изплува „от другата страна“. Той ще бъде обитателят на Новата Земя. Този ще се откаже от двойствеността. Тя ще е разпознала и прегърнала собствената си божественост. Той щеше да стане едно с божествения си Аз. Но неговото божествено Аз ще бъде различно от преди. То ще бъде по -дълбоко и по -богато от съзнанието, от което е родено. Или може да се каже: Бог ще се обогати, като е преминал през опита на двойствеността.

Тази история е опростена и изкривена, тъй като всичко, което казваме, се изкривява от илюзиите за време и раздяла. Тези илюзии са послужили на ценна цел. Но е дошъл моментът да се отиде отвъд тях. Моля, опитайте се да усетите енергията зад нашите думи, истории и метафори. Тази енергия в известен смисъл е ваша . Това е енергията на вашето бъдещо христово Аз, което говори чрез мен, Йешуа. Очакваме да се присъедините към нас.

Как да преодолеем двойствеността - завършването на кармичния цикъл
Вашият земен цикъл на живот приключва, когато играта на двойственост вече не ви владее. За дуалистичната игра е от съществено значение да се идентифицирате с определена позиция в полето за игра на полярности. Идентифицирате се като беден или богат, известен или смирен, мъж или жена, герой или злодей. Наистина няма толкова голямо значение коя роля изпълнявате. Докато се чувствате едно с актьора на сцената, двойствеността все още ви държи здраво.

Това не е грешно, разбира се. В известен смисъл е трябвало да бъде така. Трябваше да забравиш истинското си аз. За да изпитате всички аспекти на дуалността, вие сте имали за цел да стесните съзнанието си до определена роля в драмата на земния живот.

И го изиграхте добре. Толкова сте се уловили с ролите си, че напълно забравихте целта и целта да преминете през този жизнен цикъл отначало. Бяхте толкова забравили за себе си, че приехте игрите и драмите за двойственост като единствената реалност, която съществува. В крайна сметка това ви направи много самотни и изпълнени със страх, което не е изненадващо, тъй като самата игра на двойственост, както бе отбелязано в предишния раздел, се основава на елементите на невежеството и страха.

За да разберем работата на дуалността във вашето ежедневие, бихме искали да споменем няколко типични отличителни белези на играта двойственост.


Характеристики на играта двойственост
1) Емоционалният ви живот е по същество нестабилен.

Няма емоционална котва, тъй като винаги сте в "нагоре" или "надолу" на определено настроение. Вие сте ядосани или прощаващи, тесногръди или щедри, депресирани или ентусиазирани, щастливи или тъжни. Емоциите ви постоянно се колебаят между крайностите. Изглежда, че имате само ограничен контрол върху тези колебания.

2) Вие сте интензивно ангажирани с външния свят.

За вас е много важно как другите хора ви оценяват. Вашето самочувствие зависи от това, което външният свят (обществото или вашите близки) ви отразява кои сте. Опитвате се да спазвате техните стандарти за правилно и грешно. Давате всичко от себе си.

3) Имате силно мнение за това кое е добро и кое е лошо. Да бъдеш осъждащ ти дава чувство за сигурност. Животът е толкова добре организиран, когато човек разделя действия, мисли или хора на правилни и грешни.

Общото за всички тези характеристики е, че във всичко, което правите или чувствате, всъщност не сте там. Съзнанието ви се намира във външните слоеве на вашето същество, където се движи от ориентирани към страх модели на мислене и поведение.

Нека дадем пример. Ако сте свикнали да бъдете мили и приятни през цялото време, вие показвате модел на поведение, който не произлиза от вътрешното ви същество. Всъщност потискате сигналите от вътрешната част на вас. Опитвате се да оправдаете очакванията на някой друг, за да не загубите тяхната любов, възхищение или грижа. Реагирате от страх. Вие се ограничавате в изражението си. Частта от вас, която не е изразена, обаче ще живее свой скрит живот, създавайки неудовлетвореност и умора в съществото ви. Възможно е във вас да има гняв и раздразнение, за които никой не знае, дори вие!

Изходът от това състояние на самоотричане е да установите контакт с потиснатите и скрити части във вас.

Осъществяването на контакт с потиснатите и скрити части във вас не е трудно в смисъл, че за това са необходими определени умения или знания. Не превръщайте „навлизането“ в труден процес, на който другите трябва да ви научат или направят вместо вас. Можете да го направите сами и ще намерите свои собствени начини да го направите. Мотивът и намерението са много по -важни от уменията и методите. Ако наистина възнамерявате да опознаете себе си, ако сте решени да влезете дълбоко в себе си и да промените страшните мисли и емоции, които блокират пътя ви към щастлив и пълноценен живот, ще го направите чрез всеки метод, който се появи.

Като казахме това, бихме искали да предложим една проста медитация, която може да ви помогне да се свържете с емоциите си.

Отделете малко време, за да отпуснете мускулите в раменете и шията, седнете изправени и поставете краката си на пода. Поеми си дълбоко въздух.

Представете си, че вървите по селски път под широко отворено синьо небе. Поемате звуците на природата и усещате вятъра през косата си. Вие сте свободни и щастливи. По -надолу по пътя изведнъж виждате някои деца, които тичат към вас. Те стават все по -близо до вас. Как сърцето ви реагира на тази гледка?

Тогава децата са пред вас. Колко са те? Как изглеждат? Момчета, момичета ли са и двете?

Казваш здравей на всички тях. Кажете им колко сте щастливи да ги видите. След това осъществявате контакт с едно дете, което ви гледа в очите. Тя или той има съобщение за вас. Написано е в очите на детето. Можете ли да го прочетете? Какво иска да ти каже? Той ви носи енергия, от която се нуждаете в момента. Назовете енергията, която това вътрешно дете е дошло да ви донесе и не го съдете. Просто благодарете на нея или на него и след това пуснете изображението.

Почувствайте отново земята под краката си и дишайте дълбоко за известно време. Току -що сте се свързали със скрита част от себе си.

Можете да се върнете на тази сцена по всяко време и може би да поговорите и с другите деца там.

Влизайки вътре и осъществявайки контакт със скритите, потиснати части от себе си, вие ставате все по -присъстващи . Съзнанието ви се издига над мотивираните от страх модели на мислене и поведение, които сте приемали за даденост за толкова дълго време. Поема отговорност за себе си. Той се грижи за скръбта, гнева и нараняването вътре, както родителят се грижи за децата си. Ще опишем този процес много по -подробно другаде. (Вижте Lightworker III).


Характеристики на освобождаващата двойственост
1) Слушате езика на душата си, който ви говори чрез вашите чувства.

2) Вие действате според този език и създавате промените, които душата ви желае да направите.

3) Вие цените тихото време сами, защото само в тишина можете да чуете шепота на душата си.

4) Вие поставяте под въпрос авторитета на мисловните модели или правила на поведение, които блокират свободното изразяване на вашето истинско вдъхновение и стремежи.

Преломният момент в освобождаването от двойствеността
Вашият земен цикъл от животи приключва, когато съзнанието ви е в състояние да държи всички преживявания на дуалността в ръката си, като същевременно остава центрирано и напълно присъстващо. Докато се идентифицирате с един аспект на дуалността, а не с друг (със светлина, за разлика от тъмното, с богат, за разлика от беден и т.н.), вашето съзнание е в размах. Кармата не е нищо друго освен естествения хармонизатор за люлките, в които се включва вашето съзнание. Освобождавате връзките си с кармичния цикъл, когато съзнанието ви намери своята опорна точка в неподвижния център на люлката.

Този център е изходната точка за кармичния цикъл. Преобладаващите чувствени тонове в този център са тишина, състрадание и тиха радост. Гръцките философи имаха предчувствия за това състояние, което наричаха атараксия: невъзмутимост.

Оценката и страхът са енергиите, които най-много ви извеждат от центъра. С освобождаването на тези енергии все повече и повече вие ​​ставате по -тихи и отворени вътре. Вие наистина влизате в друг свят, в друг план на съзнанието.

Това ще се прояви във външния ви свят. Често ще бъде време на промяна и сбогуване с аспекти в живота ви, които вече не отразяват ВАС. Големи сътресения могат да възникнат в областта на взаимоотношенията и работата. По-често в противен случай целият ви начин на живот се превръща в изкривен. Това е съвсем естествено, от наша гледна точка, тъй като вътрешните промени винаги са предшественик на промените във вашия външен свят. Вашето съзнание създава материалната реалност, в която живеете. Винаги е така.

Освобождаването на хватката на двойствеността отнема време. Разкриването на всички слоеве на тъмнината (безсъзнанието) е постепенен процес. И все пак, след като тръгнете по този път, пътя към вътрешното Аз, бавно се дистанцирате от играта на двойственост. Когато опитате истинския смисъл на атараксията , се взема повратната точка. Когато почувствате тихата, но всеобхватна радост от това, че сте просто със себе си , ще разберете, че точно това търсите през цялото време. Ще влизате навътре отново и отново, за да изпитате този мир вътре.

Няма да се отървете от светската наслада. Но ще откриете в себе си котва на божествеността и ще изпитате света и цялата му красота от това състояние на блаженство. Блаженството никога не е живяло в материални неща за начало. Той се намира в начина, по който ги преживявате. Когато в сърцето ви има мир и радост, нещата и хората, които срещате, ще ви дадат мир и радост.

В днешно време определена група души се подготвя да излезе от кармичния цикъл. Ще говорим задълбочено за тази група в следващите глави. Сега обаче не само група от човешки души стига до края на трансформиращ се личен цикъл. Самата земя, на която живеете, претърпява дълбока и задълбочена трансформация. Планетарният цикъл също приключва. Тази ера е толкова специална, тъй като тези два цикъла съвпадат. Сега ще говорим за планетарния цикъл


© Памела Криббе
www.jeshua.net



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ascentions
Категория: Лични дневници
Прочетен: 678934
Постинги: 1520
Коментари: 20
Гласове: 546
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930