Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2021 22:05 - КНИГА НА ЧУДЕСАТА как се чете...
Автор: ascentions Категория: Лични дневници   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.03.2021 08:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Простено ти е като си признаеш грешките. Но едно признание какво поправя? Някъде бях чел израза:“Вече знаете и отговорността е ваша“ Но знанията на парче  са вятър работа . И сега с тези кратки размишления искам веднага да се „хвърлим в дълбокото“ на това ,което тук искам да изложа .

 

  Вие знаете или често или не толкова често сте откривали ,факта ,че знанието информацията  която преди година сте приемали за връх на познанието за нещо или за даден процес след време ,ако следите внимателно какво следва по въпроса откривате ,че това вече не е така. Знанието или познанието се развило още и дори може да е надскочило тотално вашите разбирания или убеждения.

 И така в един  ден попаднах на сайт ,който споменаваше за идващият нов свят ,за възнесение т.н. Бях като шокиран и си помислих ,че това е някаква нова каста в като хората за да се избавят от земните мъки и бързо да се издигнат в рая просто се „възнасят„ по свое решение (умират) и това е… Направо отскочих от „това“ ,защото нищо не ми бе ясно за фините светове,за измерения , за процесите на земята от 2012 година и други такива неща. Не си спомням дали беше лекция на Сал Ракели или друг сайт но просто тази информация я пропуснах тогава.

  Но в някакъв друг момент или нагласа отново се оказах пред това ,което не приех  преди. Започнах да чета , да слушам лекции .  Не малка част от това което прочетох  сега ми се стори по  различен начин.  Имах от преди много време действаща система да търся ,чета и вниквам в използваната литература и така попаднах както на книгите на Сал Ракели така и на книгата „КУРС  НА  ЧУДЕСАТА“. Тук правя още едно признание. Не за първи път почвам с четенето на тази книга. Тя ми попадна в интернет,и сега я има свободна за изтегляне.

  Особености на книгата . Тази книга  няма встъпителни кратки суперлативи от други писали по темата или близки до нея. Корено различна постройка. Това е учебно средство. Има помагало за учители и учебно ръководство .Също така има и отделен раздел с уроци са обучаваните. Може да се каже така:Тази книга е създадена като един от възможните начини да се развие човек духовно . Тя показва пътя за осъзнаването на човека в неговата цялост и свързаност с Твореца(или Бога). Ръководството за учащи се състои 365 урока ,които са подредени в добре обмислен ред на следване и надграждане. Има определения ,които звучат понякога доста „отдалечено“. Те се обясняват и свързват с други и т.н.

Уроците обаче заслужават главното внимание ,ПЪРВО  на  всеки който започне да работи с тази книга. Питам ,как преподавател може да знае това ,което преподава ,ако не е минал така да се каже начален курс като обучаем? Затова нека онези ,които си изтеглят книгата да не се вторачват на дълго и на широко в онази част ,която изискват подготовка ,а направо да пробват с урок № 1. Принципа тук е стъпка по стъпка да се стигне до онова осъзнаване на материята ,за която ви писах в предните публикации ,в посланията на Плеадианците…Не се заблуждавайте и не се вмъквайте в капана:“Ааа,това ли? Това го знам …“защото това ви е началото и края на опита ви да се придвижите напред. Кастанеда казваше ,че ние не осъзнаваме светът такъв какъвто можем да го осъзнаем. Защото винаги има и една огромна част от „непознаваем“свят. И ние не го осъзнаваме(познаваемият свят) ,защото не преместваме т.н.СЪБИРАТЕЛНА ТОЧКА ,КОЕТО Е ЩАМПАТА ,НАБОРА ОТ МОДЕЛИ ПО КОИТО НИЕ МИСЛИМ И ПРИЕМЕМЕ ВСИЧКО.

 Има едно изискване. Във всеки урок има една водеща идея“за деня“.Зад нея следват последователно въвеждащи обяснения , как и в какво е насочена тази главна идея. Практиката се извършва като мисловно се повтарят на ум с наблюдение на различни аспекти от реалност форми-обяснение ,отношения  в последователност .Следващата идея задължително обхваща или съдържа предната ,но разгледано от друг ъгъл и значение.  С напредването в уроците се оформя верига от логични обособени, разбирания и така линията на новото осъзнаване на реалността и смисъла на всичко върви до едни уроци-преговори. След това се върви по-нататък. В някои уроци може да се получи съпротива от страна на логиката или убежденията до сега. Конфликт  няма. Бавните ,постепенни стъпки преодоляват това . Мисловните форми са кратки и лесни. Ако се получи някакъв  вътрешно напрежение ,тогава упражнението се спира и се следва в друго време.

 Реално вие заостряте вашето съзнание за дълбочини на нещата ,които никой ,никога не ви е показвал .Има и други пътища вие да постигнете някакво ниво на духовен растеж. Ако има много силна съпротива от вътре –оставете за известно време опитите ,както направих аз. Когато започнете наново ,а то е обикновено е в някакво по-близко време ,ще се учудите от „искрата“ на яснота и разбиране ,която преминава в едно успокояване ,сякаш сте намерили подслон по време на буря в това объркано време. Тогава се върнете назад и вижте с нови очи предния или по-предния урок за кратко. Нищо не трябва да се прави с опит за самопринуда. И бъдете пределно честни към себе си ,какво чувствате ,как ви пасва това ,което сте прочели. Иначе не става.

  Тази книга е за пренастройка на умът и мисълта . Тя не е модерен метод  да се събудим утре с ореол над главата . Тя е началото на пътя. Приемете всичко като една добра насока .Както започва да се учи всяко едно познание. И на края, тази книга е сътворена по особен начин. Мога да кажа че това е 7 годишен труд под вътрешна(външна) диктовка.

  Тук ,макар и на края ще призная ,че пропуснах да спомена един факт .Има в нета едно момиче Роси Желязкова. Тя се бе опитали да предаде малко с допълнени свои думи и обяснения на няколко десетки урока от тази книга във фейсбук . Тези „шпаргалки“ от начало ми хареса и бях ги качил като  МП3 . Кирилова вероятно бе преминала някаква форма на обучение ,като в него е влизало и това четиво – ръководство. После в един момент тези „уроци“ се изпариха от нета. Концептуално Желязкова следва почти или близо до тази линия своите представяния и обяснения. Тя си бе създала един кръг и там водеха нещо като семинари или обучение ,но с елементи ,които бяха неясни за мен и за които бе чела и(или) учила в Испания. В определен момент тя започна да се „губи“ за мен като източник на ценно познание. Нещата добиха съвсем друга форма и знак и аз престанах да я следя. Вие можете да я откриете във фейсбук с името и.

   Книгата : „Книга на чудесата“ се намира за изтегляне тук:  https://postvai.com/books/kniga-chudesata.pdf

  Запознайте се ако желаете с тази книга . Нейното четене само по себе си не дава ,не подарява нищо. Пробвайте ,ако не се случва – оставете .В един друг момент ще се сетите и тогава пробвайте отново. И просто приемете ,че срещата ви с тази книга не е случайна и това ,че стигнахте до това последно изречение го доказва !

Обичам ви!

Победа на Светлината !

 






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ascentions
Категория: Лични дневници
Прочетен: 677749
Постинги: 1520
Коментари: 20
Гласове: 546
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930