Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2021 11:41 - АТЛАНТИДА
Автор: ascentions Категория: Лични дневници   
Прочетен: 564 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.04.2021 11:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Открит ли е градът на Атлантида в окото на Сахара?  7 минути четене От Пол Вагнер | 26 ноември 2019 г. |
  1. Търси Истината
  2. Древен произход
  3. Декодирани древни цивилизации
image  

Ако се чувствате предизвикани от нашето относително несъзнавано общество, може би сте един от многото мечтатели, които фантазират за изгубения град Атлантида. Някои вярват, че Окото на Сахара в Мавритания крие тайните, които отдавна сме си представяли, че са истина. Простирайки се на 14,6 мили, Окото изглежда е от друг свят. Имайки предвид писанията на Платон по темата, възможно е тази невероятна структура да е мястото за последно почивка на милиони атланти.

Докато описанията на Платон за Атлантида са епични и умопомрачителни, мнозина вярват, че той едва е надраскал повърхността. Той описва Атлантида като масивна формация на концентрични кръгове, редуващи се между суша и вода, подобно на това, как днес се вижда Окото. Той подчерта, че Атлантида е богата, утопична цивилизация, която създава основата за атинския демократичен модел. Платон продължи да описва земята като богата на злато, сребро, мед, други благородни метали и скъпоценни камъни.

Според Платон историята за Атлантида, разказана за първи път от древните египтяни, има всички елементи, които бихте очаквали от култура, която не само е изпреварила времето си, но и е диво надменна. Атлантида беше лидер в академичните среди, архитектурата, селското стопанство, технологиите, разнообразието и духовното овластяване, техният флот и военните сили бяха несравними, а атлантите царуваха с изключителен авторитет. Не е изненадващо, че Атлантида падна по начин, подобен на Рим, и потенциално по начин, подобен на начина, по който САЩ може да падне.

„Тази сила излезе от Атлантическия океан ... остров, по-голям от Либия и Азия, взети заедно ... Сега на този остров Атлантида имаше велика и прекрасна империя, която владееше над целия остров и няколко други, и над части от континентът."

- Платон, Тимей / Крити

Скоро след воденето на агресивна, непровокирана война на части от Азия, атлантите са победени от единствената армия, готова да защити континента: атиняните. В средата на битките боговете нахлуха с бурни цунами, земетресения, торнадо, урагани и наводнения върху Империята на Атлантида. Сякаш признавайки греховете си, Атлантида се пръсна, разтвори се в океана и пустинята и никога повече не бе видяна.

Окото на Сахара, известно още като „структурата на Рихат“ и „Окото на Африка“, се намира на платото Адрар на Сахара в Мавритания, ислямската република в Северозападна Африка. Този масивен геоложки обратен купол съдържа скали и утайки, датиращи от времето преди живота на Земята.

Видимо от космоса, Окото на Сахара прилича на масивно биче, което започва да се формира, когато суперконтинентът Пангея се разпада. Магматичните скали, вградени в окото, включват карбонати и черни базалти, подобни на Големия остров на Хаваите.

Посещение на Атлантида   Pause Включване   Текущо време 1:14 / Продължителност 1:46 Заредени :100.00%       Captions Нива на качество Картина в картинаЦял екран Посвещение Дълбока история на Атлантида и Му S1: Ep13  |  25 минути Структурата на Рихат и Атлантида

Мнозина вярват, че историите на Платон за Атлантида са били притчи и че той е използвал Атлантида, за да постави началото на своята идеология. Атлантидският разказ на Платон може да е в същия дух като Аватара на Джеймс Камерън , в който той ни предупреждава, че корпоративната алчност и расизъм могат бързо да замърсят и потенциално да унищожат нашата цивилизация.

Крал Атлас, известен още като крал на Атлантида, и намер на Атлантическия океан е същият човек като Атлас на Мавритания. Картата на Херодот от 450 г. пр. Н. Е. Поставя Атлантида на същото място като Окото. Египтяните, първите разказвачи на историята за Атлантида, били колонизирани от Атлантида. Чрез техните родове дойдохме да научим за Атлантида и точното й местоположение.

Описано е, че кръговият остров на Атлантида има диаметър 127 стадия. 1 Stadia = 607 фута. Когато умножите 127 x 607, резултатът е 77 089 фута. Това се равнява на около 14,6 мили - диаметъра на окото.

Още прилики между Атлантида и окото на Сахара

- Солон, роднина на Платон, е бил атински държавник и поет, който е пътувал до Египет и е научил за Атлантида от първа ръка. Това са историите, които Солон предаде на Платон.

- В диалозите на Крит и Тимей на Платон той описва Атлантида като три редуващи се зони на вода и две на сушата, които лесно могат да бъдат транспонирани върху физическата структура на Окото, която познаваме днес.

- На близките планини се гледаше като на представители на боговете и се празнуваха заради буйните си реки и водопади. Твърди се, че тези планини са на север, точното местоположение на планините на Окото. Когато погледнете сателитните изображения на Окото, можете да видите речните и водни линии, които се появяват в целия пейзаж.

- Платон описа морето на юг от Атлантида и пустинята около района, което също се появява в сателитни снимки.

- Беше казано, че прясната вода тече от централния остров Атлантида, който също съществува в централния кръг на Окото.

- Сателитните изображения показват, че времето е избутало кал в целия регион, което лесно може да се отдаде на цунами, един от многото аспекти на метеорологичната система, който едновременно е унищожил Атлантида.

- Мавритания изнася мед и злато, които са били в изобилие в цялата империя на Атлантида.

image

Окото на Сахара от космоса

- Платон съобщава, че слоновете и много други животни са били в изобилие в Атлантида - много кости от слонове са открити близо до Окото.

- Съобщава се, че черни, червени и по-светли камъни са вградени в цялата земя на Атлантида. Това важи и за Окото.

- В и около структурата на Ришат са открити хиляди артефакти. Повечето са на 12 000 години и повече, което ги поставя във времевата рамка на Атлантида. Тези предмети включват върхове на стрели, копия, каменни сфери, дъски за сърф, гребла, корабни корпуси и др.

 

Легендата ни разказва, че Атлантида е била империя, съставена от десет царства, с остров Атлантида като столица. Бог Посейдон роди пет групи близнаци, общо десет деца, всяко от които управлява едно от десетте царства. Раждането на близнаци е рядко явление. Случва се така, че най-високата раждаемост на близнаци на планетата Земя се намира в Нигерия - много близо до Мавритания.

Известно е, че Платон и Солон имат почтеност и поради това рядко са оспорвани. Атлантида е единствената история на Платон, която някога е била оспорвана.

Един от най-странните аспекти на историята на Атлантида е, че нито една от тези теории не е представена в Уикипедия и всяка свързана страница е заключена. Това включва страници за окото, цар Атлас и бога Посейдон. Как става така, че общоприетата концепция за съществуването на Атлантида е оставена извън един от най-ценните ресурси на обществото?

Ако все още сте на оградата около Окото на Сахара, където се намира градът на Атлантида, помислете, че град Троя се е смятал за мит в продължение на хиляди години, докато не бъде открит, точно там , където го е казал Омир би било.

„На острова имаше голям брой слонове и имаше осигурения за животни от всякакъв вид, както за тези, които живеят в езера, блата и реки, така и за тези, които живеят в планините и в равнините, и следователно за животното, което е най-голямото и ненаситно от тях. "

- Платон, Тимей / Крити

за автора image Пол Вагнер е интуитивен емпат, ясновидец и 5-кратен носител на награди EMMY. Той създаде „Личните карти“, мощна колода Oracle-Tarot, която помага в живота, любовта и отношенията. Павел учи със старейшините на Лакота в пустинята Пекос, които възпитават неговите съпричастни способности и го учат на свещените ритуали. Той е живял в ашрамите с просветени майстори, включително Ама, Прегърнатата светица, за която е изнасял ключови бележки на нейните световни събития. Пол обикаля света с лекции за духовното освобождение и с любов предлага интуитивни четива и вдъхновяващо обучение, за да помогне на другите със самооткриване, вземане на решения, изцеление и прошка. Прочетете още Следваща статия Деринкую и Невшехир: Изгубените подземни градове на Турция  7 минути четене От Gaia Staff | 10 февруари 2020 г. |
  1. Търси Истината
  2.  > 
  3. Древен произход
  4.  > 
  5. Декодирани древни цивилизации
image

Изгубените цивилизации отдавна притежават очарование и любопитство за мнозина. Богат на исторически забележителности и спиращи дъха пейзажи, древният анадолски регион на Турция изглежда понякога отвъден свят и град Кападокия не прави изключение.

Първата записана препратка към Кападокия датира още в края на 6 век пр.н.е., в документи, преписани за персийски царе. Кападокийците дори са споменати в Библията в Книгата на Деянията, най-вероятно с произход от еврейски произход.

Кападокия е известна със своите красиви, но безводни провинции, любопитни скални образувания и пещерни жилища. Изглежда, че теренът е нещо като научнофантастичен роман, но вулканичната активност през 3-ти геоложки период най-вероятно обяснява кулите, наречени „приказни комини“.

Климатът също играе огромна роля в ерозията на конусовидни образувания, както и древните човешки ръце. Меката вулканична скала, наречена туф, се поддава особено добре на дърворезба, а в гореща и суха пустиня животът в пещерите осигурява облекчение от силната жега. Жителите на миналото също са издълбали и маркирали вулканичните скални образувания, които с времето са се ерозирали в странни кули и странни форми. Жилищата и църквите, врязани в лицата на скали и планини, също придават мистичен въздух на полусухите околности.

Последните години обаче разкриха, че Кападокия е имала повече тайни от разкритите по-рано, включително истинска мрежа от подземни градове, оборудвани за поддържане на подземен живот за продължителни периоди от време. Много от тях са взаимосвързани и достатъчно големи, за да се считат за свои независими градове. Тъй като се разкриват все по-невероятни подземни жилища, загадката около този начин на живот на троглодитите все още остава и Деринкую и Невшехир не са изключение.

Прочетете статия Свързани статии image Деринкую и Невшехир: Изгубените подземни градове на Турция Персоналът на Гея | 7 минути четене image Босненската пирамида; Измама или национално съкровище? Персоналът на Гея | 4 минути четене image Древноегипетски училища за мистерии и масонство Майкъл Шиавело | 9 минути четене image Открили ли са вавилонците тригонометрията 1000 години преди гръцката? Персоналът на Гея | 5 минути четене Още в древния произход image Намерени са гигантски човешки скелети, погребани в могилите в Северна Америка Персоналът на Гея | 6 минути четене image Тайната сила на руските пирамиди Персоналът на Гея | 4 минути четене image Смарагдова таблетка 101: Раждането на алхимията Персоналът на Гея | 15 минути четене image Теотиуакан: Градът на боговете или древният космодрум? Персоналът на Гея | 5 минути четене image Какъв е Кодексът на Ур Наму? Персоналът на Гея | 5 минути четене image Екстрасенсите и археолозите решават мистериите на историята Персоналът на Гея | 7 минути четене image Артефакти извън мястото; Кой наистина откри Америка? Персоналът на Гея | 7 минути четене image Открит ли е изгубеният ковчег на завета в Израел? Таша Шейн | 8 минути четене image Къде са произлезли хората, Земята или Космоса? Пол Вагнер | 9 минути четене image Древна слънчева буря подкрепя теорията за катаклизма на изгубената цивилизация Персоналът на Гея | 3 минути четене image Мощни доказателства за ядрени войни в древни времена Персоналът на Гея | 11 минути четене image Разгледайте мистерията на митовете за сътворението на индианците Персоналът на Гея | 6 минути четене image Дали системата Star Sirius Star е била дом на африканското племе догони? Персоналът на Гея | 5 минути четене image Кокаиновите мумии; Древната глобална търговска мрежа на Хенът Тауи Пол Вагнер | 7 минути четене image Археолозите откриват друг нов човешки вид във Филипинската пещера Персоналът на Гея | 3 минути четене image Открит в Гренландия 19-километров кратер с удар може да потвърди голямото наводнение Персоналът на Гея | 3 минути четене image Изследователите декодират древно египетско заклинание от мистериозен кодекс Персоналът на Гея | 3 минути четене image Знаели ли са нашите предци как да отворят портал към друго измерение? Персоналът на Гея | 7 минути четене image Истината в митовете за гигантите Персоналът на Гея | 6 минути четене image Актуализация на мумиите от Наска: Предстои още Персоналът на Гея | 6 минути четене image 11000-годишният идол на Шигир, датиращ два пъти по-стар от пирамидите Персоналът на Гея | 3 минути четене image Пустота, открита във Великата пирамида; Все още ли е достоверна основната египтология? Персоналът на Гея | 7 минути четене image Може ли откриването на 9,7 милиона годишни зъби да пренапише историята? Персоналът на Гея | 4 минути четене image Звездният детски череп се оказа човек, но колко точно е ДНК тестването? Персоналът на Гея | 7 минути четене image Многото клонове на дървото на живота Персоналът на Гея | 6 минути четене image Големите пирамиди някога са били използвани за предаване на енергия? Персоналът на Гея | 8 минути четене image Какви са черепите на Паракас? Разгледайте древната мистерия. Персоналът на Гея | 4 минути четене image Защо този 1600-годишен стълб в Индия никога не е ръждясал? Персоналът на Гея | 6 минути четене image Учените смятат, че нашите предци са говорили един майчин език Персоналът на Гея | 3 минути четене image Кога Америка всъщност стана обитавана? Персоналът на Гея | 4 минути четене Следващия  


ИЗТОЧНИК :  gaia.com


































Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ascentions
Категория: Лични дневници
Прочетен: 677508
Постинги: 1520
Коментари: 20
Гласове: 546
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930